Bitterfroken

Skaldjurssås

Skaldjurssås
2 portioner
 
Räkor med skal (spara skalen efter att du skalat)
0,5dl "räkfond"
Musslor
Bläckfiskringar
Ca 1-2dl grädde
Ca 2 msk smetana, eller créme fraiche eller vad man nu önskar :)
Dill
Gräslök
Vitlök
seafood krydda
Salt
 
Skala räkorna, spara skalen och koka upp i en kastrull. Sänk värmen och låt götta till sig. Koka upp grädde och smetana, blanda i kryddorna. Tillsätt räkfonden. Låt koka ihop ett tag. Tillsätt bläckfiskringarna och låt dem koka med ett litet tag (inte för länge då de kan bli lite äckliga i konsistensen). Kasta i räkorna och musslorna den sista minuten, de ska bara bli varma, blir snabbt sega annars.
Njuuut! 

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Men??!!?du hadde ju gjort egen pasta!
Vill ju ha recept på den med :-) kram

Svar: Haha okej 😄 jag lägger till det alldeles strax :D kram
Nellie

2014-03-21 @ 19:07:51
Postat av: Elisabeth

:-D bra,tack ser jg fram mot.

2014-03-21 @ 19:59:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: