Skaldjurssås
Skaldjurssås
2 portioner
Räkor med skal (spara skalen efter att du skalat)
0,5dl "räkfond"
Musslor
Bläckfiskringar
Ca 1-2dl grädde
Ca 2 msk smetana, eller créme fraiche eller vad man nu önskar :)
Dill
Gräslök
Vitlök
seafood krydda
Salt
Skala räkorna, spara skalen och koka upp i en kastrull. Sänk värmen och låt götta till sig. Koka upp grädde och smetana, blanda i kryddorna. Tillsätt räkfonden. Låt koka ihop ett tag. Tillsätt bläckfiskringarna och låt dem koka med ett litet tag (inte för länge då de kan bli lite äckliga i konsistensen). Kasta i räkorna och musslorna den sista minuten, de ska bara bli varma, blir snabbt sega annars.
Njuuut!
Kommentarer
Postat av: Elisabeth
Men??!!?du hadde ju gjort egen pasta!
Vill ju ha recept på den med :-) kram
Svar:
Nellie
Postat av: Elisabeth
:-D bra,tack ser jg fram mot.